Elektrotechnieken is een technisch-wetenschappelijke studierichting uit de dubbele finaliteit. Leerlingen krijgen een brede algemene vorming en maken ook uitgebreid kennis met industriële technologie. Het specifiek gedeelte steunt op een wetenschappelijke basis van technische vakken (toegepaste elektriciteit en toegepaste mechanica) en de praktische uitvoering zoals beschreven in de onderliggende beroepskwalificatie(s). Daarnaast besteden leerlingen veel aandacht aan STEM-vaardigheden.
Elektrotechnieken is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in technologie en in het bijzonder in residentiële, tertiaire en industriële elektrische toepassingen. In deze studierichting werken leerlingen niet alleen met hun hoofd, maar gaan ze ook aan de slag met toepassingen in technische realisaties. Ze maken o.a. kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken en ontwerpen en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT.
De studierichting Elektrotechnieken is een studierichting in de dubbele finaliteit, gericht op een specifieke waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar industriële elektriciteit centraal staat evenals een mogelijke toegang tot de arbeidsmarkt.
​
-
Leerlingen leren daarom leerinhouden uit toegepaste elektriciteit en elektronica functioneel integreren in competenties die belangrijk zijn bij elektrotechnische en industriële technische installaties.
-
Leerlingen voeren daarom handelingen uit zoals monteren en aansluiten van machines, motoren, (elektro-)pneumatische componenten, PLC’s en onderhoudswerken aan industriële installaties.
​
Een leerling uit de studierichting Elektrotechnieken:
-
is geïnteresseerd in industriële en residentiële/tertiaire elektriciteit;
-
is bereid om de evolutie in automatisatie bij te houden;
-
is nieuwsgierig naar technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken;
-
is getriggerd om zelf oplossingen te ontwerpen;
-
is bereid om deze eigen ontwerpen te realiseren.
Verder studeren?
Geesteswetenschap
Natuurwetenschap
Sociale wetenschap
Industriële wetenschappen en technologie (Autotechnologie, Elektromechanica, Elektronica-ICT, Energiemanagement, Energietechnologie, Ecotechnologie, Luchtvaart), Nautische wetenschappen
Onderwijs